на живо

"Лудогорец" представи Падт и Гонсалвеш, преговаря с Десподов (ВИДЕО)

Козмин Моци стана технически директор в клуба

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" представи две нови попълнения - нидерландецът Серджио Падт и португалеца Клод Гонсалвеш. От клуба обявиха и, че са постигнали договорка с "Каляри" за трансфера на Кирил Десподов, като остава само да се разберат с национала за личните му условия.

Другата голяма новина от лагера на "орлите" е, че Козмин Моци вече заема длъжността технически директор.

30-годишният вратар Падт има сериозен опит в нидерландския елит - над 200 мача, повечето от които с екипа на "Грьонинген". Юношата на "Аякс" е играл още за "Харлем", "Гоу Ахед Ийгълс" и белгийския "Гент".

Снимка: Lap.bg

27-годишният Гонсалвеш, юноша на френския "Аячо", идва в "Лудогорец" със свободен трансфер от португалския "Жил Висенте". Той има мачове за националния отбор на Португалия при до 20-годишните.

"Футболистите, които представяме днес, са с договор още след Нова година. Желанието на "Лудогорец" и на футболистите беше те да дойдат през януари, но не успяхме да постигнем договорка с клубовете. "Жил Висенте" водеше битка за оцеляване, а "Грьонинген" за евротурнирите. Идват като свободни агенти и им пожелавам успех. Искам да кажа, че и с двамата се разбрахме много бързо. Водещото беше да играят в Европа.", коментира спортният директор на "Лудогорец" Георги Караманджуков.

Снимка: Lap.bg

"Лудогорец" прави всичко възможно да задържи Кирил Десподов. За времето, в което той беше в "Лудогорец", сме доволни от неговото чисто човешко поведение в съблекалнята. Той също свикна с нас. Имаме договорка с "Каляри", остава и да се разберем с Кирил. Нашето желание е той да остане в "Лудогорец", разкри Караманджуков.

Снимка: Lap.bg

Междувременно изпълнителният директор Ангел Петричев обяви, че Козмин Моци започва работа в клуба. Румънският централен бранител, който сложи край на кариерата си наскоро, вече ще заема поста технически директор.

"Искам да обява една новина - от една страна приятна, от друга не толкова. Неприятна, защото една епоха приключва - Козмин Моци няма да играе повече. По стечение на обстоятелствата Моци първи обяви прекратяването на своята кариера. Момчетата, които първи знаят какво е ДНК-то на отбора, каквито са Марселиньо, Дяков, Владо Стоянов, трябва да работят при нас. Моци от днес нататък официално е технически директор на клуба. Той ще е дясната ръка на Георги Караманджуков - човекът, който отговаря за целия спортно-технически процес в клуба. Нормално е да дойде моментът, в който някой да трябва да му помага. Моци ще помага и на старши треньора, и на мен. Отборът е в един труден момент и всички ние разчитаме, че той ще помогне този процес да мине максимално бързо.", каза Петричев.