на живо

"Лудогорец" представи второто си попълнение (ВИДЕО)

Ганаецът е под наем за две години с опция за закупуване

ludogorets.com

Деветкратният шампион на България по футбол "Лудогорец" официално представи второто си лятно попълнение Бърнард Текпетей.

Ганайският офанзивен играч ще играе под наем в тима за две години, като в договора му има фиксирана опция за закупуване. Той е собственост на "Шалке 04", а през миналата кампания бе част от "Фортуна" Дюселдорф.

"На първо място най-важното нещо, което ме накара да избера "Лудогорец", бе самият клуб. Това, което съм чувал за него. Играят много добър футбол, което ми хареса. Постоянното участие на клуба в Шампионска лига и Лига Европа също оказа влияние. За един играч, който иска да се развива, това е много важно. Заедно с клуба ще си бъдем полезни", каза 22-годишният Текпетей при представянето си.

"Доста е различно от Бундеслигата, но първите впечатления, които имах са, че тренировките се водят по един много добър начин и моите впечатления са много позитивни. Треньорът иска от нас да играем много атакуващо. Наистина много се радвам, че успях да видя това желание в отбора още в първите тренировки. Радвам се, че съм в клуб, който иска да играе наистина атакуващ футбол. За мен най-важното е да работя здраво. Трябва да работя все по-усилено, за да постигна големи висоти", допълни още играчът, който ще носи фланелка с номер 37.

Спортният директор на "орлите" Георги Караманджуков обяви, че селекцията на отбора не е завършена и се търсят централен нападател и заместник на контузения Вандерсон.

Преди Текпетей шампионите привлякоха бразилския халф Алекс Сантана от "Ботафого".

Тагове: