на живо

"Лудогорец" привлича Пламен Илиев

Вратарят е подписал предварителен договор, в Разград го чакат още през зимата

Lap.bg

"Лудогорец" се подсилва с вратаря на националния отбор Пламен Илиев. Футболистът е собственост на румънския "Астра" Гюргево, но договорът му изтича в края на сезона.

Между "Лудогорец" и Илиев вече има предварително споразумение. В Разград обаче се надяват вратарят с прякор Тигъра да пристигне още през зимата. За целта трябва да бъде постигната договорка със сегашния му отбор.

Илиев се представя на ниво в румънското първенство, като в 8 изиграни мача допусна 6 гола и записа 3 "сухи мрежи". 27-годишният страж е юноша на "Видима Раковски", а в периода 2011-2015 г. изигра 119 двубоя за "Левски". След това Илиев премина в "Ботошани", а от 2017 г. е в "Астра".

В последните години той се утвърди като избор №1 на националния селекционер Петър Хубчев.

"Лудогорец" се нуждае от вратар, тъй като бразилецът Ренан е близо до трансфер, а договорът му изтича в края на календарната година. Резервата Хорхе Броун не впечатлява, а дългогодишният титуляр Владислав Стоянов продължава да лекува тежка контузия.

Дотук шампионите си осигуриха едно ново попълнение. Румънският национал Адриан Попа премина под наем от английския "Рединг".

Тагове:

@