на живо

Лудогорец продължава победния си ход

Тимът от Разград направи поредна стъпка към титлата

БГНЕС

Лудогорец победи като гост Пирин (Благоевград) с 3:1 в мач от 24-ия кръг на "А" група и увеличи аванса си на лидер на 12 точки пред Левски, който по-рано днес завърши 1:1 като гост на Локомотив в Пловдив.

Отборът на Лудогорец е начело във временното класиране на А група с актив от 48 точки, а Левски е на второто място с 36 точки.

Още в третата минута домакините откриха резултата след автогол на Козмин Моци. Ранният гол даде импулс на играчите на Пирин и те продължиха да атакуват, като в 9-та минута имаха и претенции за дузпа за игра с ръка на Светослав Дяков.

Лудогорец изравни в продължението на първото полувреме след гол на бразилеца Джонатан Кафу.

В 62-та минута гостите направиха обрат в резултата - Джоди Лукоки напредна от ляво, подаде към намиращия се в наказателното поле Марселиньо. Той върна към топката на дузпата, където бе Клаудиу Кешеру и румънският нападател на българския шампион бе точен - 2:1 за Лудогорец.

В 69-та минута полузащитникът на разградчани Джонатан Кафу отбеляза втория си гол в мача и до голяма степен реши въпроса за крайния победител. След пас на Жуниор Кишада от левия фланг Джонатан Кафу пое топката, преодоля няколко защитници на домакините и направи резултата 3:1.

В 85-та минута Румен Сандев влезе грубо на шпагат в краката на Жуниор Кишада и получи червен картон за нарушението си. Така домакините доиграха мача в намален състав.