на живо

"Лудогорец" с огромна крачка към групите на ШЛ (ВИДЕО)

Моци и Мисиджан носят 2:0 над "Виктория" Пилзен

"Лудогорец" направи огромна крачка към второ участие в груповата фаза на Шампионската лига. Тимът от Разград надви с 2:0 "Виктория" Пилзен и взе комфортен аванс преди реванша в Чехия следващия вторник. Попаденията пред 15 000 зрители на "Васил Левски" отбелязаха Козмин Моци от дузпа и Върджил Мисиджан. Краен успех в плейофа ще гарантира апетитния приход от 14 млн. евро, предвидени в наградния фонд на турнира.

Треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев заложи на Стоянов, Минев, Паломино, Моци, Натанаел, Саша, Дяков, Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон и Кафу. Българският шампион овладя контрола върху мача от първата минута, но трудно стигаше до чисти ситуации. В 21-ата минута Вандерсон нахлу отляво, но се забави и топката му бе избита. Десетина минути по-късно Мисиджан стреля опасно след корнер, но вратарят на гостите Козачик се справи.

След почивката футболистите на "Лудогорец" се хвърлиха в атака и още в 50-ата минута Джонатан Кафу бе повален в наказателното поле, а Козмин Моци бе точен от бялата точка. В 64-ата минута резултатът вече бе 2:0, след като Мисиджан се възползва от пас на Марселиньо и опъна мрежата с плътен удар отблизо.

В последните минути "Виктория" опита натиск в търсене на скъпоценен гол на чужд терен. Вместо това влезлият като резерва Клаудио Кешеру направи непростим пропуск, като от три метра не успя да уцели вратата с глава.