на живо

"Лудогорец" се бори, но отстъпи в голов трилър в Линц (ВИДЕО)

Българският шампион загуби с 3:4 от ЛАСК в Лига Европа

"Лудогорец" се бори, но отстъпи в голов трилър в Линц (ВИДЕО)

Българският шампион "Лудогорец" отстъпи с 3:4 като гост на ЛАСК Линц в зрелищен мач от група 10 на Лига Европа. За "орлите" това е втора поредна загуба в турнира, след като стартираха с поражение с 1:2 от "Антверпен" в Разград преди седмица.

На "Линцер Щадион" австрийците водеха с 3:1 на почивката. За ЛАСК точни бяха Балич в 2', Грубер в 12' и Рагуж в 35', а помежду тях Елвис Ману се разписа за "Лудогорец" в 15'.

Втората част започна с нов гол за австрийците - в 55' Балич стреля, а след два рикошета топката влетя в мрежата зад Пламен Илиев. Попадението бе записано като автогол на Вердон.

Тимът на Станислав Генчев обаче се мобилизира и намали на 2:4 в 67' чрез Ману, преди отново той да оформи своя хеттрик от дузпа в 73'. В ситуацията при наказателния удар Гъргич получи втори жълт картон. "Лудогорец" обаче не успя да се възползва от численото си предимство в оставащите минути.

Така, въпреки доброто представяне, "Лудогорец" остава на дъното в групата без спечелена точка. Води "Антверпен" с пълен актив от 6, пред "Тотнъм" и ЛАСК с по 3. В другия мач от група 10 белгийците изненадващо спечелиха с 1:0 като домакини на "Тотнъм".

В следващия кръг "Лудогорец" приема англичаните, докато ЛАСК гостува на "Антверпен".