на живо

"Лудогорец" се изправя срещу "Мура" с очаквания за труден мач

"Орлите" заминаха за Словения, където ще играят първа среща от втория квалификационен кръг на групите на Шампионската лига

Уверени, но и с едно на ум, че мачът срещу "Мура" няма да е лесен - така замина за Словения футболният шампион на България "Лудогорец". Разградчани се изправят срещу местния тим в първи мач от втория квалификационен кръг за груповата фаза на Шампионската лига утре (21 юли).

Преди седмица "орлите" отстраниха "Шахтьор" Солигорск на старта на кампанията в евротурнирите. След това успяха да победят ЦСКА и да спечелят Суперкупата на България.

Снимка: bTV

"Аз съм сигурен, че няма да е лесен мач, но отиваме там да играем, да се борим за всяка топка и да се върнем с добър резултат за нас", заяви при заминаването новият технически директор на българския тим Козмин Моци.

"Ако ние сме концентрирани, играем нашата игра и си гледаме само нашата игра, мисля че няма да имаме някакви много сериозни проблеми. Да не казвам големи думи, но отиваме там само и само за победа", уверен е футболистът Кирил Десподов. 

В тима се надяват да постигнат добър резултат още в първата среща, за да са спокойни за реванша след седмица.

Снимка: bTV

"Лудогорец" няма да разчита на голмайстора си Клаудиу Кешерю, който не попадна в групата за двубоя срещу "Мура".

"Това е трудно решение. Клаудиу е прекрасен футболист, но в момента гледам кое е най-доброто за клуба, да намеря правилния баланс на играчите по постове. Мисля, че съм избрал най-добрия състав за постигането на целта", обясни треньорът Валдас Дамбраускас.