на живо

"Лудогорец" се класира драматично на четвъртфинал за Купата

Шампионът на България победи "Берое" с 4:3 след дузпи

Шампионът "Лудогорец" се класира за четвъртфиналите на Купата на България по драматичен начин, побеждавайки друг елитен тим - "Берое", с 4:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят завърши 1:1, в продълженията двата отбора не успяха да си отбележат, а при изстрелите от бялата точка "орлите" показаха по-точен мерник.

Така "Лудогорец" стана поредният фаворит, който преодоля с много трудности втория кръг на турнира. Във вторник носителят на трофея "Ботев" победи "Царско село" с 4:3 след продължения, а ЦСКА обърна "Ботев" Враца от 0:1 до 3:1. В сряда "Левски" имаше нужда от автогол, за да отстрани "Mонтана".

"Лудогорец" игра 120 минути за втори пореден път, след като в първия кръг на турнира победи "Оборище" (Панагюрище) с 3:2 след продължения.

"Берое" откри резултата в 24-ата минута, когато Камен Хаджиев вкара с глава след центриране от корнер. Десет минути по-късно обаче главният съдия Георги Димитров отсъди дузпа за нарушение на Хаджиев срещу Густаво Кампаняро. Потърпевшият застана зад бялата точка и изравни.

"Лудогорец" беше по-активният отбор до края на мача, но не успя да стигне до второ попадение. В продълженията разградчани на два пъти удариха гредите. Освен това имаха още няколко изгодни положения, но не се възползваха от тях.

Тагове: