на живо

„Лудогорец“ се сбогува с Европа с 0 точки в актива си

Разградчани записаха поражение и от ЛАСК Линц у дома

„Лудогорец“ отпадна безславно от Лига Европа, след като завърши без нито една точка в актива си и на четвърто място в своята група.

„Орлите“ загубиха и последния си двубой в четворката – домакинството на австрийския ЛАСК Линц. Мачът завърши с успех 3:1 за гостите, които успяха да запишат обрат, след като разградчани останаха с 10 човека на терена.

Първото полувреме премина под диктовката на гостите. Футболистите на ЛАСК създадоха повече положения пред противниковата врата, като още в 16-ата минута Райтер уцели гредата. В „Лудогорец“ като че ли не успяваха да се ориентират добре на терена.

Снимка: Lap.bg

В самия край на частта Сисиньо от домакините задържа противников играч в наказателното поле, а съдията посочи точката за изпълнение на наказателен удар. Вратарят на разградчани Пламен Илиев показа завиден рефлекс и улови топката.

В началото на второто полувреме футболистите на „Лудогорец“ взеха инициативата. В 46-ата минута Елвис Ману, който се появи в игра секунди преди това, откри резултата след страхотен пас от капитана Клаудио Кешерю.

Снимка: Lap.bg

Само че в ЛАСК не се предадоха! 10 минути по-късно резултатът беше изравнен. Защитата на „Лудогорец“ изпусна Визингер, който не се поколеба и прати топката във вратата на Илиев.

Последва и втора дузпа за гостите. Те я получиха след като Алекс Сантана повали Ренер в наказателното поле. Футболистът на „Лудогорец“ беше изгонен с червен картон, а ЛАСК поведе в резултата.

Снимка: Lap.bg

Останали с футболист по-малко, „орлите“ оказваха много трудно съпротива. Стигна се и до трето попадение за австрийците. Мадсен направи резултатът 3:1 в 67-ата минута.

Така „Лудогорец“ отпада безславно от Лига Европа и няма да играе на 1/16-финалите през 2021 г. За първи път в своята история тимът от Разград завършва кампанията си в Европа без нито една точка в актива си.

Снимка: Lap.bg

Другият български представител в надпреварата през настоящия сезон – ЦСКА, също отпадна с 5 точки в актива си.