на живо

Лудогорец ще продава, но само при добро предложение (ВИДЕО)

Малко вероятно е отборът да се подсили с още нови футболисти

bTV

Ръководството на Лудогорец за момента не следи футболисти с цел евентуалното им привличане. Това разкри треньорът Георги Дерменджиев след края на подготвителния лагер на "орлите" в Австрия. Шампионите на България вече се сдобиха с трима нови играчи - защитниците Игор Пластун и Хосе Луис Паломино, както и бразилският халф Густаво Кампаняро.

"Ако има футболист, който е над нивото на тези, които в момента са в отбора - може да го привлечем. Нямаме футболист, който да гледаме за момента. Като изходящ трансфер вече не може да се гадае. Ако има запитване и сериозна оферта за някой от футболистите - тогава ръководстото ще решава.", коментира Дерменджиев на летище София.

На лагера в Австрия Лудогорец изигра пет мача. В три от тях постигна победи - 2:1 срещу Славия (Прага), 3:0 срещу Динамо (Тбилиси) и 2:0 срещу Макаби (Хайфа). "Орлите" завършиха 1:1 с Динамо (Москва) и загубиха с 1:2 от Динамо (Киев) в последната си проверка.

След по-малко от 10 дни, на 13 юли, отборът от Разград започва участието си в квалификациите на Шампионската лига. Съперник във втория предварителен кръг е черногорският шампион Младост (Подгорица).

"Не можем да се притесняваме, но трябва да бъдем реалисти. Имаме много сериозна обица на ухото (б.а. - отпадането от Милсами през 2015 год.). Мисля, че тази година няма да се повтори!", категоричен бе Дерменджиев, който преди два сезона изведе тима до участие в груповата фаза на най-авторитетния клубен турнир. Именно тогава Лудогорец стана първият роден отбор, постигал победа в групите на турнира - 1:0 над швейцарския Базел.