на живо

"Лудогорец" следи национал на Гана (ВИДЕО)

Нана Ампома може да подсили шампионите

Ръководството на "Лудогорец" следи изявите на футболиста от националния отбор на Гана и белгийския "Беверен" - Нана Ампома. Това съобщават белгийски медии

23-годишният играч е офанзивен халф и има вероятност да подсили шампионите на България, ако те платят трансферна сума от 2,5 млн. евро. "Орлите" обаче трябва да преборят конкуренцията и на елитните белгийски "Генк", "Гент" и "Антверпен", както и на втородивизионния френски "Амиен". Турският "Бешикташ" също проявява интерес към ганаеца.

Ампома записа 19 мача за своя тим през настоящия сезон и вкара 6 гола. От 2017 г. той играе и за националния отбор на Гана. До момента е изиграл 4 срещи и не е успял да се разпише все още.

Самият футболист има договор с клуба си до 2021 г., но е изявил желание да напусне още през настоящия трансферен прозорец. През 2018 г. той бе спряган за трансфер в английския гранд "Арсенал".

Ако бъде привлечен, той ще бъде четвъртото ново попълнение в "Лудогорец". "Орлите" вече се подсилиха с вратаря Пламен Илиев и полузащитниците Серкан Юсеин и Адриан Попа.