на живо

"Лудогорец" срещу "Интер": Надежди за подвиг и VAR

За четвърти път в своята история "орлите" ще играят на 1/16-финал в Лига Европа

Lap.bg

В последните години участието на "Лудогорец" в елиминациите на Лига Европа не е новина. "Орлите" отново са единственият роден представител в европейските клубни турнири през пролетта. За четвърти път в историята си те ще играят на 1/16-финал във втората по сила надпревара на Стария континент.

Жребият определи техен съперник в днешната (20 февруари) среща да бъде "Интер". Италианският гранд не само е шампион на своята страна цели 18 пъти, а и доскоро държеше лидерската позиция в оспорвания шампионат. Нещо повече - "нероадзурите" могат да се похвалят и с редица европейски успехи, като 3-е си титли от Шампионската лига (в това число 2 от времето, когато турнирът носеше името Купа на европейските шампиони) и 3-те от Лига Европа (когато надпреварата се нарича Купа на УЕФА).

Снимка: Reuters

За всички е ясно, че в Разград днес (20 февруари) няма да играе просто един италиански тим, а колос!

В "Лудогорец" се радват на новия си наставник Павел Върба, който дебютира начело на тима с разгромна победа с 6:0 над "Ботев" Враца. Той заяви, че не очаква лесен мач. Но даде да се разбере, че неговите футболисти не се плашат от класата на "Интер" и са мотивирани да осъществят подвиг, отстранявайки гостите в първия мач.

Снимка: Lap.bg

Треньорът на италианците Антонио Конте подходи с уважение към "орлите", но заяви, че добре е проучил съперника и знае кои са слабите страни, от които да се възползва. 

А "Интер" наистина се нуждае от победа! Особено след двете загуби от "Наполи" и "Лацио" в Серия "А".

Срещата в Разград ще бъде историческа за българския футбол. За първи път на стадиона на "Лудогорец" ще бъде използвана системата VAR (видео-асистент рефер). За целта у нас беше докарана мобилна система.

Тя вече е поставена, а съдиите, начело с главния арбитър Карлос дел Серо Гранде направиха тренировка за използването ѝ. 

Снимка: Lap.bg

Такава система ще бъде монтирана и на националния стадион "Васил Левски" за мача бараж на националния тим срещу Унгария в края на март 2020 г., който може да помогне на България да се класира на европейско първенство.

Реваншът между "Лудогорец" и "Интер" ще е след седмица (на 27 февруари) в Милано.