на живо

"Лудогорец" трепери до последно, но отново ще играе Лига Европа

"Орлите" с шесто участие в групите на европейските клубни турнири

Lap.bg

"Лудогорец" ще играе в групите на Лига Европа за четвърти път в своята история. "Орлите" завършиха 2:2 при гостуването си на "Марибор" в плейофа-реванш (0:0 в първата среща в Разград) и въпреки огромното напрежение в последните минути, успяха за трети пореден сезон да се преборят за място сред най-добрите в турнира. 

В 17-ата минута, секунди след като получи жълт картон, Марселиньо даде аванс за "Лудогорец" след прецизен изстрел от границите на наказателното поле. Осем по-късно Сисиньо изработи дузпа за българския шампион, въпреки че беше срещу двама играчи на словенския тим.

От 11-метровия наказателен удар безпогрешен бе Клаудиу Кешерю. След почивката Маркос Таварес даде надежда на домакините, възползвайки се от огромно пространство в защитата на "Лудогорец", а в 72-ата минута Руди Пожег изравни резултата и направи повече от драматични последните минути в срещата.

В крайна сметка българският шампион удържа на натиска на "Марибор" и се класира за груповата фаза на европейски клубен турнир за шести път. 

"Орлите" ще разберат съперниците си в петък.