на живо

"Лудогорец" в преследване на мечтаната точка срещу "Истанбул ББ"

Шампионите могат да си осигурят европейски мачове и напролет още днес

Lap.bg

Футболният отбор на "Лудогорец" ще опита да си осигури участие в европейските клубни турнири и напролет още днес - в предпоследния кръг на груповата фаза на Лига Европа.

Възпитаниците на Димитър Димитров - Херо, се изправят на своя територия срещу впечатляващо скъпия тим на "Истанбул ББ" днес в 22:00 ч. Целта е спечелването поне на 1 точка, която да осигури на разградчани сигурно участие на 1/16-финал в турнира. 

В момента българският тим е лидер в своята четворка с 8 точки. Втори е португалският "Брага" със 7, трети - "Хофенхайм" с 4, а тазвечершните съперници на "орлите" са последни с 2 пункта.

Тимът от най-големия град в южната ни съседка изглежда е отписал битката в Европа. За това говори и фактът, че отборът пристигна у нас без две от големите си звезди - Емануел Адебайор и Гаел Клиши. Двамата се оплакаха от болки след разгромната победа с 5:1 над "Галатасарай" в турското първенство.

От друга страна Димитър Димитров няма големи проблеми със състава и заяви, че изненади срещу днешния съперник няма да търси. Пред bTV наставникът на "Лудогорец" беше категоричен, че скъпите играчи на "Истанбул ББ" не го притесняват и отборът му задължително ще играе за победа.

Разградчани и гостите от Турция направиха нулево равенство в първия мач помежду си. Днес обаче българският шампион ще се опита да си осигури място в елиминационните кръгове на Лига Европа за втори път в историята си, след като през 2014 г. достигна осминафинал в надпреварата.