на живо

"Лудогорец" възстанови аванса си на върха след рутинна победа над "Витоша"

"Орлите" спечелиха с 3:0 последния мач от 17-ия кръг в Първа лига

Lap.bg

Лидерът в Първа лига "Лудогорец" победи като домакин с 3:0 намиращия се на последно място в класирането "Витоша" Бистрица в последен мач от 17-ия кръг.

С успеха "орлите" събраха 42 точки и възстановиха аванса си от 4 пред втория в подреждането ЦСКА. "Витоша" остава на 14-о място с едва 3 точки и без нито една победа до момента.

"Лудогорец" имаше тотално превъзходство през целия мач, но реализира и трите си гола чак след почивката, а домакините бяха улеснени и от червения картон на Даниел Кутев в 63-тата минута.

Старши треньорът на домакините Димитър Димитров-Херо бе предприел куп промени в стартовия си състав спрямо двубоя с "Истанбул Башакшехир" в четвъртък, като даде шанс на футболисти, които по-рядко попадат в титулярни състав. Може би по тази причина, може би и заради липса на достатъчно концентрация в последната третина на терена, но шампионите така и не успяха да преодолеят до почивката отлично подредената защита на гостите от Бистрица.

Веднага след паузата обаче "Лудогорец" вдигна рязко оборотите и положенията пред вратата на Михаил Иванов се заредиха едно след друго.

В 52-рата минута "орлите" откриха резултата чрез Клаудиу Кешерю, който бе точен от непосредствена близост след разбъркване пред вратата на "Витоша". Повторенията ясно обаче показаха, че малко по-рано в хода на атаката Върджил Мисиджан бе в положение на засада, но това не бе забелязано от съдийската бригада.

В 56-ата минута "Лудогорец" с право претендираше за дузпа, след като Лукас Саша бе задържан и съборен в наказателното поле на гостите, но главният съдия Владимир Вълков отново предпочете да не надува свирката.

Четири минути по-късно интригата в мача приключи, след като Даниел Кутев получи втори жълт картон заради грубо влизане в краката на Георги Терзиев и остави "Витоша" с 10 човека на терена.

Опитният тим на "Лудогорец" веднага се възползва от числения си аванс и стигна съвсем бързо до нови два гола. В 64-тата минута Върджил Мисиджан покачи на 2:0 с удар от въздуха от малък ъгъл, а в 68-мата минута Густаво Кампаняро за трети път намери мрежата на гостите със силен шут от дъгата на наказателното поле.

До края на двубоя "Лудогорец" продължи да има тотална доминация, но домакините така и не стигнаха до четвърти гол, въпреки отличните положения, открили се пред Джоди Лукоки и Лукас Саша.