на живо

"Лудогорец" взе под наем национал на Румъния

Адриан Попа е собственост на "Рединг"

"Лудогорец" взе под наем румънски национал. Адриан Попа, който в момента е собственост на английския "Рединг" ще бъде преостъпен на "Лудогорец Арена" с опция за закупуване, съобщиха от клуба на официалния си сайт.

Договорът за преотстъпване ще бъде подписан в началото на февруари 2019 г. Дотогава Попа получава специално разрешение от клуба си да премине медицински тестове и да се включи в подготвителния лагер на "Лудогорец" в Турция, както и да вземе участие в контролните срещи.

30-годишният полузащитник започва кариерата си в "Политехника" Тимишоара през 2005 г. Остава в отбора от западния румънски град до 2009 г., като за този период е преотстъпван на "Буфтеа" и "Глория" Буза. Следва трансфер в "Университатя" Клуж, след което в "Конкордия" Киажна.

Между 2012 г. и 2017 г. Адриан Попа играе за румънския гранд "Стяуа". С екипа на "стелистите" халфът има 137 мача и 20 гола. От 2017 г. е футболист на "Рединг", като от януари до юни 2018 г. играе под наем в "Ал-Тавун" (Саудитска Арабия).

За националния отбор на Румъния има 22 мача и 3 гола.

През 2014 г. като футболист на "Стяуа" той играе в двата мача срещу "Лудогорец" от плейофа на Шампионската лига. Тогава българският първенец отстрани носителя на КЕШ от 1986 г. след вратарския подвиг на Козмин Моци при изпълнението на дузпи. Попа бе сред футболистите на "Стяуа", които се разписаха от бялата точка в драмата на "Васил Левски".