на живо

Лудогорец загрява с Хасково за Базел

Шампионът и Хасково откриват 12-тия кръг в "А" група

Явор Николов

Шампионът Лудогорец приема Хасково в първи мач от 12-тия кръг на „А” на група. Срещата е тази вечер от 18.45 часа в Разград.

Лудогорец е на четвърта позиция във временното класиране в „А” група с 19 точки, на седем от лидера ЦСКА и на една от третия Левски. Съставът на Хасково пък заема последната 12-а позиция в подреждането с едва една победа и един равен от 11 изиграни двубоя.

Това ще бъде последен двубой за играчите на Георги Дерменджиев преди мача с Базел от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Шампионът приема швейцарците в сряда от 21.45 часа на стадион „Васил Левски”.

„Първо играем с Хасково, а после мислим за Базел. Пак става така, че говорим за Базел, мислим за точки от Базел и Хасково го преминаваме толкова бързо. В петък първо трябва да спечелим мача в „А” група, защото загубихме много точки за първенството“, заяви преди мача старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

В останалите срещи от 12-тия кръг в събота, 18-и октомври играят Локомотив Пловдив и Левски от 17.15 часа, ЦСКА и Литекс също в събота от 19.30 часа, Локомотив София срещу Ботев Пловдив в неделя, 19-и октомври от 13.30 часа и от 16 часа в неделя Черно море срещу Берое и Марек срещу Славия.