на живо

"Лудогорец" започва похода си в Европа

Разградчани излизат срещу "Шахтьор" Солигорск в квалификации за груповата фаза на Шампионската лига

Lap.bg

Футболният шампион на България "Лудогорец" започва кампанията си в европейските клубни турнири днес (7 юли). Разградчани приемат шампиона на Беларус "Шахтьор" Солигорск в първа среща от квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига. 

Спорът ще се реши в два мача, като от този сезон головете на чужд терен не са фактор. Първата среща е в Разград, а реваншът след седмица ще бъде изненадващо в Белград. Двата тима ще се изправят един срещу друг в Сърбия, заради наложена санкция на Беларус от Европейския съюз във връзка с принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет, изпълняващ полет от Атина до Вилнюс, както и ареста на намиращия се на борда опозиционен журналист Роман Протасевич.

Снимка: Lap.bg

Вероятно "орлите" ще опитат да решат всичко в днешния сблъсък. Поне такова е настроението в отбора, ако се съди по думите на треньора Валдас Дабраускас.

"Ние не идваме от плажа, подготвяхме се един месец за този мач и трябва да покажем разликата на терена", категоричен е той.

"Лудогорец" два пъти успя да се класира за групите на Шампионската лига - през 2014 и 2016 г. Два пъти пък отпадна след първия кръг на квалификациите - през 2012 и 2015 г.

Снимка: Lap.bg

При загуба от "Шахтьор" Солигорск "орлите" ще могат да се "прехвърлят" в квалификациите на Лигата на конференциите. А при победа пък ще играе срещу "Шкендрия" или "Мура".

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com