на живо

"Лудогорец" приземи "Левски" (ГАЛЕРИЯ)

Шампионите спечелиха с 2:0 на "Герена"

"Лудогорец" победи с 2:0 "Левски" в дербито от 25-ия кръг в Първа лига. Шампионите създадоха много повече и по-чисти голови положения пред пълните трибуни на стадион "Георги Аспарухов" и се утвърдиха на върха на класирането с 59 точки, на 5 точки пред ЦСКА и на 8 пред "сините".

Загубата на "Левски" е първа в официален мач под ръководството на Георги Дерменджиев. Срещата бе повторен дебют за Стойчо Стоев, който в сряда замени на треньорския пост на "орлите" Антони Здравков. Също така първи минути за "Левски" след завръщането си в тима записа Живко Миланов. 

"Лудогорец" започна много активно и до десетата минута имаше три сериозни положения пред вратата, пазена от Николай Михайлов. В 9-ата минита Вандерсон се озова сам срещу стража на "сините", но Михайлов спаси. При последвалото центриране удар на Кешерю с глава се отби от гредата.

Натискът на "орлите" продължи и в 21-ата минута Марселиньо напредна и след рикошет топката влезе във вратата за 1:0.

Снимка: Lap.bg

"Сините" отговориха мигновено с брилянтен пас на Тиам към Костов, но Пламен Илиев се намеси решително.

През второто полувреме шампионите продължиха на високи обороти, а опасен удар на Вандерсон излезе в аут. Малко по-късно шут на Давиде Мариани се оказа твърде неточен. 

Гостите сложиха точка на интригата с гол в добавеното време за 2:0. Влезлият като резерва Шверчок изведе Лукоки, който хладнокръвно вкара топката в мрежата на Михайлов.

Срещата бе повторен дебют за Стойчо Стоев, който в сряда замени на треньорския пост на "орлите" Антони Здравков. Също така първи минути за "Левски" след завръщането си в тима записа Живко Миланов. Той се появи като резерва през второто полувреме.