на живо

Луис Енрике: "Юве" е отбор с великолепен треньор и отлични играчи

"Липсваше ни острота в завършващата фаза", каза треньорът на "Барселона"

Getty Images

Наставникът на "Барселона" Луис Енрике похвали футболистите и треньора на "Ювентус", след като италианският гранд отстрани каталунците на четвъртфинал от турнира Шампионската лига. Двата отбора не си вкараха гол в реванша на "Камп Ноу", а италианският гранд продължава напред, след като успя да отбележи 3 безответни попадения в Торино.

"Шапка свалям на "Ювентус". Имат великолепен треньор и отлични играчи. Дали могат да спечелят Шампионската лига? Защо не, имат всичко необходимо, но да не забравяме, че и останалите три отбора разполагат със същото качество", каза Енрике след срещата.

Той заяви, че това, което е липсвало на неговите футболисти е била остротата в завършващата фаза на нападнието.

"Това е футболът. Планирахме да играем на високо темпо и да стреляме много по вратата на съперника, но не ни достигна острота в завършващата фаза на атаката. Получи се хубав мач между два добри отбора", бяха думите на специалиста, който преди месец обяви, че независимо от резултатите, ще напусне "Барселона" след края на сезона.

"Ювентус" пък ще разбере своя съперник за полуфиналите на Шампионската лига в петък (21 април). Жребият ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 13:00 ч.