на живо

Луис Енрике към Ксана: Ти ще си нашият ангел-хранител

Дъщерята на футболния треньор изгуби битката с рака

Getty Images

С емоционално послание, което стяга гърлото на всеки негов последовател в социалните мрежи, бившият треньор на футболния "Барселона" Луис Енрике си взе последно сбогом с най-малката си дъщеря Ксана.

9-годишното момиче почина, след като 5 месеца се бори с рак на костите, но не успя да победи коварната болест. 

"Дъщеря ни Ксана почина този следобед на 9-годишна възраст след 5-месечна битка с рака на костите. Благодарим на всички за обичта, която ни изпращахте в последните месеци, за съобразителността и разбирането. Благодарим и на лекарите в болниците "Сан Хуан де Део" и "Сан Пау" за отдадеността при лечението, на медицинските сестри и на доброволците. Благодарим и на свещениците в "Сан Хуан де Део", започва посланието на Енрике.

"Ще ни липсваш много, но ще си спомняме за теб всеки ден и се надяваме да се срещнем отново някога. Ти ще си нашият ангел-хранител. Почивай в мир, Ксана", завършва испанецът.

През юни 2019 г. Луис Енрике напусна поста на национален селекционер на Испания след само 11 месеца начело. Тогава той обяви, че причината за това е лична. 

Ксана е най-малкото дете в семейството на Луис Енрике и половинката му Елена. Двамата имат още 19-годишен син на име Пачо и дъщеря на 18 години - Сира. 

Новината за смъртта на малката Ксана, която активно участваше в празненства при спечелването на трофей от отборите на баща си, потресе футболния свят. Множество близки и приятели, бивши футболисти и колеги на Енрике поднесоха съболезнованията си в социалните мрежи.