на живо

Луис Гарсия донесе купата на Шампионска лига в България (ВИДЕО)

Испанската звезда гостува в студиото на Шампионска Лига

Купата на Шампионската лига пристигна в България! Първата спирка на трофея беше bTV, а трофея донесе бившата звезда на Ливърпул Луис Гарсия.

Зрителите на bTV видяха купата от най-комерсиалния футболен турнир в Централната емиисия "Новини", както и в студиото на Шампионска лига, където Луис Гарсия беше ексклузивен гост на Алекси Сокачев и Йордан Георгиев  преди двубоя Олимпиакос – Арсенал.

Легендарното крило е официалният посланик за България на Обиколката на Купата на Шампионска лига, представена от УниКредит. Футболни фенове могат да се срещнат и да вземат автограф от испанския национал на 10 и 11 декември в София.

Лявото крило на Барселона, Атлетико (Мадрид) и Ливърпул вдига най-престижния клубен футболен трофей, Купата на Шампионска лига, докато е част от 11-те титуляри на английския гранд. Финалът между "мърсисайдци" и Милан през 2005 г., в който той взима участие, е една от най-драматичните развръзки на шампионата, която историята помни. Само в рамките на 6 минути британският тим успява да обърне резултата от 3:0 до равен и печели дербито след изпълнение на дузпи.

Запалянковците могат да видят Луис Гарсия по време на официалното откриване на Обиколката на Купата на Шампионска лига в България на 10 декември в 12:30 часа на паркинга на пл. „Княз Александър I”. Такава възможност ще имат и на следващия ден, 11 декември, от 11:00 в столичен търговски център.

Най-престижното отличие в клубния футбол - Купата на Шампионска лига, ще бъде в София на 10 и 11 декември. За първи път и запалянковците в Бургас и Варна ще могат да се снимат с ценния трофей, на 14-15 декември и 17-18 декември.

Купата започна своята европейска обиколка на 20 ноември в Прага и други големи градове в Чехия и в Словакия.