на живо

Мач номер 3 между Фюри и Уайлдър на 19 декември?

"Надяваме се до тогава да се нормализира ситуацията с коронавируса", заяви промоутърът Брад Джейкъбс

Reuters

Третият боксов мач между шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри и претендента за пояса Дионтей Уайлдър може да се състои още през 2020 г. Двата лагера усилено преговарят за датата 19 декември. Това заяви промоутърът от "Топ Ранг" - компанията, която защитава интересите на британеца - Брад Джейкъбс.

"Надяваме се да се случи на 19 декември. Дано до тогава ситуацията с коронавируса се е нормализирала. Може би залата ще е пълна на 50% от капацитета си. За това за момента се оглеждаме по цял свят, за да решим кое е най-доброто място за провеждане на събитието. Ще следим ситуацията и ще видим къде ще ни отведе", заяви Джейкъбс пред "Скай Спортс".

Фюри и Уайлдър се срещнаха на боксовия ринг за първи път през декември 2018 г. тогава мачът им завърши с равенство. Втората среща се състоя през февруари 2020 г., а Фюри победи с нокаут в седмия рунд и спечели ценния пояс. Няколко дни след мача Уайлдър заяви, че ще се възползва от клаузата за организиране на реванш.

Ако такъв се състои, то шампионът на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа ще трябва да сложи спирачка на желанията си за британски сблъсък за обединяване на титлите.

Ей Джей трябва да излезе на ринга срещу Кубрат Пулев, за да защитава една от титлите си. Първоначално мачът беше насрочен за лятото на 2020 г., но след това беше отменен заради пандемията от коронавирус и все още няма официална дата за провеждането.