на живо

Мач от Серия "А" е под въпрос заради COVID-19

Новият спортен протокол в страната може да влезе в действие

Двубоят "Интер" - "Венеция" от 23-ия кръг на италианската Серия "А" е под въпрос. Срещата, която по програма трябва да се изиграе утре от 19:00 ч. (пряко по RING), може да бъде отложена заради бум на коронавирус в състава на гостите.

Вчера от "Венеция" съобщиха за 10 положителни COVID проби, а днес броят на заразените се увеличи с още един. Това означава, че общо са вече 15. От новака обаче не поясняват колко от положителните тестове са на футболисти.

"Здравните власти бяха уведомени, а заразените са поставени под карантина", коментираха от клуба.

Според новия здравен протокол, влязъл в сила тази седмица, мачове от Серия "А" ще бъдат отлагани, ако 35% от даден отбор е заразен с коронавирус. Съставите са от по 25 играчи, което означава, че 9 с положителен тест ще означават отлагане.

До този момент 5 двубоя от сезона не се проведоха по график заради бум на COVID-19. Сред тях е и визитата на "Интер" на "Болоня" на 7 януари.

Шампионите оглавяват класирането с актив от 50 точки - 2 пред градския си съперник "Милан", който обаче е с мач повече. Тимът на "Венеция" е на другия полюс - 17-и, като се намира две точки над зоната на изпадащите.