на живо

Мачът Кличко - Джошуа пропадна заради контузия на украинеца

Кубрат Пулев може да се срещне с британеца още през декември

Getty Images/Guliver Photos

Дългоочакваният мач между Владимир Кличко и Антъни Джошуа няма да се състои на 10 декември в Манчестър. Причината е контузия на украинеца, получена по време на тренировка, съобщава ESPN. 

Според авторитетното издание Кличко е получил болки в прасеца и ще се възстановява поне месец, преди да се се завърне отново на ринга. Така мачът, който ще определи носителя на пояса на Световната боксова федерация (IBF) най-вероятно ще бъде насрочен за март или април 2017 г.

Преговорите за срещата през декември вървяха трудно, тъй като от федерацията се бавеха с отговор на запитването на украинеца в мача да бъде заложена и една от титлите, които принадлежаха на хванатия с кокаин Тайсън Фюри.

До момента Кличко има 68 мача в супертежка категория, в които има 64 победи - 53 с нокаут, и 4 загуби. Джошуа не знае какво е това загуба на професионалния ринг - 17 победи, всичките с нокаут.

От щаба на британеца обаче заявиха, че нямат намерение да се отказват от среща през декември, което отваря вратата за евентуален сблъсък между Джошуа и българинът Кубрат Пулев, който вече е претендент номер 1 в ранглистата.