на живо

Мадагаскар на Анисе продължава да мечтае

Четири мача от Купата на африканските нации на живо по RING и на Voyo.bg

В разширения формат на Купата на африканските нации всеки гол и всяка точка са от значение, а две победи в груповата фаза гарантират участие на 1/8-финалите. Днес започват последните решителни двубои от първия етап на надпреварата, а във вторник вечер ще стане ясно кои отбори ще си тръгнат от Египет неудовлетворени.

Четири тима вече си гарантираха място на директните елиминации - домакинът Египет, Нигерия, Алжир и Мароко. Първият сигурен напускащ е Танзания. Според регламента четири от шестте отбора, завършили на трето място в своите групи, ще продължат към осминафиналите.

В днешния ден на живо по RING и на Voyo.bg ще бъдат излъчени четири мача. Започваме в 19 ч. с Мадагаскар - Нигерия по RING. По същото време на Voyo.bg е срещата между Бурунди и Гвинея.

Дебютантът Мадагаскар, с футболиста на "Лудогорец" Абел Анисе в редиците си, остави отлични впечатления в първите си два мача на турнира. Отборът се намира на второ място в групата с 4 точки и се нуждае от поне равенство срещу далеч по-опитния тим на Нигерия, за да си гарантира мястото в следващия етап.

Снимка: Reuters

Гвинея има само една точка след два мача и е с теоретични шансове за класиране напред. Лошата новина за селекционера Пол Пут обаче е контузията на Наби Кейта, който бе заменен принудително през второто полувреме на мача срещу Нигерия. Не е ясно дали футболистът на "Ливърпул" ще вземе участие във важната среща довечера.

От 22 ч. по RING е срещата Уганда - Египет. "Фараоните" са с пълен актив точки, но няма да се отпускат, тъй като искат да продължат да радват феновете у дома, които пълнят трибуните на стадионите. Уганда се нуждае от точка, за да се класира за 1/8-финалите.

По същото време на онлайн платформата Voyo.bg ще бъде излъчен мачът между Зимбабве и ДР Конго. И двата отбора са в незавидни ситуации, но една победа довечера може ги изстреля напред.