на живо

Мадрид посиня преди финала за Купата на краля (ВИДЕО)

Тълпи от фенове на "Алавес" пристигнаха в испанската столица за мача срещу "Барселона"

Twitter

Мадрид посиня часове преди финала за Купата на Краля! Над 25 хил. привърженици на "Алавес" от северния град Витория пристигнаха в столицата на Испания, където тази вечер (27 май) ще се проведе решителната среща от турнира. Мачът ще може да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч.

Феновете на деветия в класирането на "Примера дивисион" са в екстаз от историческото постижение на своите любимци. "Алавес" никога до сега не е спорил за отличието, което се връчва от 1903 г. насам.

По официални данни привържениците на тима от севера са закупили 19 301 билета за финала. Това означава, че около 6000 от тях са без пропуски. Този факт обаче не пречи привържениците да се забавляват шумно по улиците на Мадрид.

Мачът между "Алавес" и "Барселона" ще се играе на "Висенте Калдерон". Това ще е последната среща на съоръжението на "Атлетико" Мадрид. След нея стадионът ще бъде съборен.

Очаква се и близо 20 000 привърженици на "Барселона" да присъстват на финала. Те се надяват техният тим да грабне трофея за 29-и път с историята.

Срещата "Барселона" - "Алавес" може да гледате пряко по bTV Action днес от 22:00 ч.