на живо

Мадридско дерби на полуфиналите в Шампионската лига (ВИДЕО)

"Монако" или "Ювентус" ще спорят за другото място на финала в Кардиф

uefa.com

"Реал" Мадрид - "Атлетико" Мадрид и "Монако" - "Ювентус" са двете полуфинални двойки в тазгодишното издание на Шампионската лига. 

На церемония в централата на УЕФА в Нион, Швейцария жребият, изтеглен от легендата на "Ливърпул" и петкратен носител на титлата в Англия - Иън Ръш, определи един от финалистите да стане ясен след сблъсък между двата испански тима, достигнали до този етап на надпреварата.

Мачът между "Реал" и "Атлетико" ще бъде повторение на миналогодишния финал на турнира, в който "белите" победиха след 1:1 в редовното време и изпълнение на дузпи. Титлата беше под номер 11 за "кралския клуб". "Дюшекчиите" пък загубиха трети финал в историята си. 

Снимка: Getty Images

През 2014 г. мадридските грандове отново се изправиха един срещу друг, за да определят носителя на трофея. Тогава "белите" победиха с категоричното 4:1.

Иначе до момента двата тима са се срещали 7 пъти, в които "Реал" има предимство - 4 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Двукратният носител на трофея "Ювентус" (1985, 1996 г.) пък ще трябва първо да гостува, а след това да приеме у дома "Монако". "Монегаските" са играли само един финал в надпреварата - през 2004 г., когато отстъпиха на "Порто" с 0:3. 

Снимка: Getty Images

За последно двата тима се срещнаха на четвъртфинал през 2015 г., когато италианците стигнаха до финала на турнира, но изгубиха от "Барселона". 

"Бианконерите" имат леко предимство при сблъсъците с френския тим. В 4 мача са записали 2 победи, равенство и загуба.

Домакин на финала на надпреварата ще бъде победителят от двойката "Монако" - "Ювентус".

"Реал" и "Атлетико" ще се изправят един срещу друг на 2 май, а реваншът ще е на 10 май. Първата среща между "Монако" и "Юве" ще е на 3 май, а втората - на 9 май.

Всички срещи ще може да гледате по традиция пряко в каналите на bTV Media Group. Финалът в надпреварата е в Кардиф, Уелс на 3 юни.