на живо

Мадридско дерби за трофея в Шампионската лига (ВИДЕО)

В 20:30 часа започва студиото ни преди големия финал

Мадридско дерби за трофея в Шампионската лига (ВИДЕО)

Мадридско дерби ще определи новия шампион на Европа. Реал и Атлетико се изправят тази вечер на ст. „Сан Сиро” в спор за трофея в Шампионската лига.

Мачът е с начален час 21:45 и ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Студиото ни преди срещата започва в 20:30 часа.

Двата вечни съперници са готови за битка. Наставникът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан не се съгласи с мнението на специалистите, че евентуално поражение тази вечер би означавало провален сезон за „кралския” клуб. Сблъсъкът в Милано е единственият шанс на „белите” да спечелят трофей през настоящата кампания.

Реал завърши на второ място в испанската Примера дивисион, а със златните медали отново се окичи Барселона. Мадридчани напуснаха и турнира за Купата на краля в края на миналата година. Тогава Реал победи третодивизионния Кадис с 3:1, но вкара в игра наказан футболист – Денис Черишев и беше изхвърлен от надпреварата.

През януари Зинедин Зидан замени Рафаел Бенитес на треньорския пост в Реал. Оттогава „белите” се представят отлично. Затова и според френския наставник загуба на финала няма да е края на света.

„Никой не може да ни упрекне за всичко, което направихме дотук. В един финал всичко е възможно. За мен ще е провал, ако не се представим на ниво, но не го вярвам, защото виждам колко добре подготвени сме.”, заяви Зидан.

„Разликата с отбора, който спечели Десетата преди две години е в няколко играчи, които си тръгнаха, но основната идея в тима е същата. Това е желанието за доказване във всеки мач, раздаване на 100 процента за победата. Преди три месеца загубихме от Атлетико в Примера, но сега разликата е в наша полза. По-добри сме във всяко отношение”

Преди тазвечершния двубой в лагера на Реал (Мадрид) не липсват проблеми. Финала със сигурност пропуска Рафаел Варан, който е с травма на бедрото. Контузията извади централния бранител и от състава на Франция за Евро 2016.

Друг защитник на „белите” – Алваро Арбелоа пък е под въпрос за мача с Атлетико. Испанският национал се възстановява от контузия в коляното. За привържениците на Реал обаче има и добри новини – суперзвездата на тима Кристиано Роналдо ще бъде готов за дербито, успех в който може да донесе на Реал рекордна 11-та титла в Шампионската лига.

Междувременно наставникът на Атлетико – Диего Симеоне няма никакви кадрови проблеми и ще се опита да стане едва третия аржентински треньор, извеждал тима си до триумф в Шампионската лига. Засега с това постижение могат да се похвалят само Луис Карниля (с Реал Мадрид през 1958 и 1959 г.) и Еленио Ерера (с Интер през 1964 и 1965 г.)

„Очаквам напрегнат и равностоен мач. Важно е кой ще спечели мача в средата на терена по време на първата част. Ние ще се опитаме да пресираме и да излезем напред. От Реал вероятно ще сторят същото“, обясни още Симеоне.

„Мисля, че работата, която върши Атлетико в последните 4 години е доста добра. Има последователност и продължаваме да се подобряваме и да израстваме“

„Да играем на финал е нещо невероятно, а ако го спечелим, ще бъде още по-хубаво. Важно е обаче непрекъснато да си повтаряш, че можеш да триумфираш“

Като се има предвид какъв е зарядът на мадридското дерби, довечера ни очаква един по-специален финал. Не го пропускайте! Студиото ни преди него започва в 20:30 часа.