на живо

"Маями" подчини "Бостън" и е на финал в НБА

За шести път тимът ще спори за титлата в най-силното баскетболно първенство

Reuters

"Маями Хийт" победи "Бостън Селтикс" със 125:113 в шестия мач във финала на Източната конференция.

Така "горещите" стигнаха за шести път в историята си до финала на НБА и ще спорят с "Лос Анджелис Лейкърс" за титлата на баскетболното първенство отвъд Океана.

Снимка: Reuters

"Маями" се наложи над "келтите" след като в последната четвърт постигна обрат, наваксвайки изоставане от 6 точки. Най-резултатен за победителите, които се класирах за важните срещи след 4:2 победи във финала на конференцията, беше Бам Адебайо, който записа рекордните в кариерата си 32 точки. Той овладя 14 борби и направи 5 асистенции.

Джейлън Браун вкара 26 точки за "Бостън", а Джейсън Тейтъм добави 24 и 11 асистенции.

Снимка: Reuters

За първи път в историята на НБА "Маями Хийт" и "Лос Анджелис Лейкърс" ще играят един срещу друг на финал. За "горещите" това е шесто участие в най-важните мачове от първенството в последните 15 години. Във витрината си те имат титли от 2006, 2012 е 2013 г., а загубите им са от 2011 и 2015 г. 

Първият от финалните мачове в НБА ще се изиграе в ранните часове на 1 октомври българско време. Играе се до 4 победи в 7 мача. Всички срещи ще се проведат в комплекса "Динси Уърлд" във Флорида и без публика по трибуните. След принудителната пауза заради пандемията от коронавирус, всички мачове от НБА бяха преместени в близост до град Орландо.