на живо

Стана ясно как Майк Тайсън е мамил на допинг тестовете

Бившият абсолютен световен шампион намерил начин да се справи с допинг ченгетата в разгара на кариерата си

Бившият абсолютен световен шампион в тежка категория - Майк Тайсън, е използвал фалшив пенис, за да мами на тестове за допинг по време на боксовата си кариера. В подкаст легендата сподели, че си е служил с "Whizzinator" и урината на различни хора от семейството си, за да избегне уличаване в употреба на забранени вещества.

"Whizzinator" е фалшив протезен пенис с тръба, която води до торба, пълна с предполагаема чиста урина. Тъй като от край време спортистите се опитват да представят урината на други хора като своя, то допинг ченгетата карат състезателите да уринират пред тях.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

При "Whizzinator" стискате торбата между бедрата си и пълните чашата с чиста урина, без никой да подозира нищо.

54-годишният Тайсън разкри, че е използвал урината на детето си, както и тази на жена си, преди да се изплаши, че ще бъде уличен в измама.

"Използвах урината на бебето си. Веднъж използвах урината на жена ми и тя каза да се моля да не се окаже, че е била бременна. Тогава казах, че няма да ползвам повече нейната, а тази на нашето хлапе. Изплаших се, че урината може да покаже, че е взета от бременна жена. Предполагам, че съм чувал за това, защото се страхувах да не се случи и на мен.", коментира Железният Майк. 

Тайсън е женен за Моника Търнър между 1997-а и 2003 г., когато е в пика на кариерата си. Двойката има две деца - син Амир и дъщеря Рейна.

Майк Тайсън се подготвя за завръщането си на ринга 15 години след последния си мач. Той ще се изправи срещу Рой Джоунс в демонстративен двубой на 28 ноември в Калифорния.

Последният мач на Тайсън е през 2005 г., когато загуби от ирландеца Кевин МакБрайд, а поражението бе едва шесто в кариерата му. С 3 години по-младият Джоунс не се е боксирал от февруари 2018 г. Тогава той победи Скот Сигмън. Рой печели световните титли в четири различни категории.