на живо

Майк Тайсън се завръща на ринга на 12 септември

Повече от 15 години след последната си битка

Боксовото величие Майк Тайсън се завръща на ринга! На 12 септември в Калифорния той ще се изправи срещу друга легенда - Рой Джоунс-младши, в демонстративен двубой. Битката ще се проведе в 8 рунда и ще бъде излъчвана по платен канал, както и в платформата Triller.

54-годишният Тайсън не се е качвал на ринга от 15 години. Последният му мач е през 2005 г., когато загуби от ирландеца Кевин МакБрайд, а поражението бе едва шесто в кариерата му.

С 3 години по-младият Джоунс не се е бил от февруари 2018 г. Тогава той победи Скот Сигмън. Рой е бивш световен шампион в четири категории - средна, суперсредна, лекасвръхтежка и свръхтежка.

 
 
 
View this post on Instagram

 

A post shared by Roy Jones Jr. (@royjonesjrofficial) on

"Това е като Давид срещу Голиат!", казва Рой Джоунс във видео, промотиращо битката.

В последните месеци усилено се говореше за завръщане на Тайсън на ринга и двубой между него и стария му враг Ивендър Холифийлд, който се оттегли през 2014 г.

Те се изправиха един срещу друг на два пъти през 90-те години на миналия век. Холифийлд триумфира и в двата мача, включително в прочутия им двубой през 1997 г., когато Тайсън бе дисквалифициран, защото отхапа част от ухото на съперника.

Тагове: