на живо

Майка, шампион, кралица: Серина Уилямс отново провокира

Американката привлече погледи с екипа си за "Ролан Гарос"

Бившата номер 1 в света на тениса и носителка на 23 титли от Големия шлем - Серина Уилямс, си е заслужила правото да бъде считана за институция! И тя не се страхува да използва този статус, за да провокира и да насочва общественото внимание към важни теми.

Направи го и в първия кръг на "Ролан Гарос" преди победата над Виталия Дяченко (Русия) с 2:6, 6:1, 6:0. 

През миналия сезон Серина събра погледите с черен екип с дълъг клин. Месеци след раждането на първото си дете тя заяви, че само по този начин се чувства в добра здравословна форма, а кръвта ѝ циркулира по-добре. Организаторите обаче ѝ забраниха да го използва в следващите кръгове.

През настоящето издание Уилямс отново говори с дрехите си. Преди началото на мача срещу Дяченко тя се появи с широка горна част, на която отчетливо се четяха няколко думи на френски.

Майка, шампион, кралица, богиня - това гласеше облеклото на Серина. То е дело на известния дизайнер Върджил Абло, който си сътрудничи с голям производител на спортни стоки. 

"Това значи много за мен. Изразява ме. Напомня на всеки, който го носи, че може да е шампион и да е кралица. Точно за това ми харесва. Много е трудно да съчетаваш тези неща, но така се става Серина Уилямс", каза американката след победа номер 800 в тура.

 
 
 
View this post on Instagram

Let the Roland Garros begin. Here is my French Open look designed by @virgilabloh and @nike.

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Преди седмица тенисистката беше в ролята на домакин на едно от най-чаканите събития отвъд Океана - бала в музея "Метрополитън". На червения килим тя се появи с маратонки, които бяха в унисон с роклята ѝ.

През 2018 г. Уилямс се класира за осминафинала в Париж, но след това се отказа заради контузия.