на живо

Майкъл Оливър: Съдията, мразен от половината свят (ВИДЕО)

Няколко впечатляващи истории с участието на английския рефер

До драматичния сблъсък между "Реал" Мадрид и "Ювентус" на "Сантяго Бернабеу" името Майкъл Оливър не будеше особени асоциации сред футболните фенове. От сряда вечерта той е реферът, мразен неистово от половината свят. Причината - спорната дузпа в полза на Кралския клуб в последната минута.

Ето още няколко впечатляващи истории с участието на Майкъл Оливър.

Лекция на Конте и Моуриньо

Предишно дискусионно решение вбеси мениджъра на "Челси" Антонио Конте, който се насочи заплашително към Жозе Моуриньо. Оливър бе принуден да привика двамата треньори и да проведе разяснителна беседа относно поведението им.

С два леви крака

Подобно на повечето си колеги, англичанинът обича сам да гони топката. Във видеото може да видите как се справя като футболист. Е, добре де - как не се справя...

Да респектираш Златан

Златан Ибрахимович никога не проявява признаци на притеснение на терена. Или може би почти никога. Когато Майкъл Оливър размаха спрея си, с който очертава позицията на стената, дори шведският нападател изглежда респектиран.

Да свириш на жени

Интересното е, че съпругата на Майкъл също е футболен съдия. А той често я придружава на мачовете, които ръководи. Веднъж една от асистентките се разболява, а Оливър се включва на нейно място и помага на жена си.

Да отблъснеш Джо Харт

Джо Харт е висок 196 сантиметра. Вратар на английския национален отбор. Нищо от това обаче не впечатлява Майкъл Оливър. Само вижте този поглед:

Внимание! Котка на терена

В 1/8-финала от Шампионската лига между "Башикташ" и "Байерн" реферът прекъсна двубоя заради... котка на терена.

Два жълти картона за минута

През 2015 г. Анхел Ди Мария излиза за "Манчестър Юанйтед" срещу "Арсенал" в полуфинал за ФА Къп. Аржентинецът получава два жълти картона само в рамките на минута - първо за симулация, а след това за оспорване. Просто Майкъл Оливър!

Световно през крив макарон

Да, Майкъл Оливър няма да свири на световното първенство това лято. Но не е сам в участта си - нито един английски рефер не получи доверието на ФИФА за шампионата в Русия.