на живо

Майката на Григор: Нямам време да се върна в спомените (ВИДЕО)

Развълнуваната Мария Георгиева взе наградата за Спортист на годината на сина си

Lap.bg

Майката на Григор Димитров - Мария, разкри, че все по-рядко се връща към спомените си за първите стъпки на световния номер 3 в тениса на корта, тъй като предпочита да мисли за следващите турнири и изпитания. 

"Нямам време да се върна, защото гледам в настоящето, към следващия му мач, към следващата му серия, към следващата му подготовка, за да му дам сила и енергия. Хубаво е да гледаш назад, за да правиш поправки върху това, което трябва да се случи занапред", каза тя пред bTV.

Димитров беше определен за Спортист номер 1 на България в 60-ото издание на традиционната анкета. Заради ангажиментите си с подготовката, именно Мария получи статуетката от негово име.

"Емоцията е голяма. Чувството е... Може би не осъзнавам нещата, които се случват, защото така бързо идват и нямаш време да спреш. Когато спрат, тогава ще осъзная каква е цената на това, което съм преживяла", разкри тя.

Мария е категорична, че всеки мач на сина ѝ е много емоционален, но се старае да не показва вълнението си.

"Това е е невероятно изживяване. Чувствата ми са вътрешни и не ангажирам Григор, не ги показвам. Искам той да бъде себе си, да прави това, което харесва, да продължава да играе същата игра, със същото темпо".