на живо

Майката на Мирела: Тя признава само първото място! (ВИДЕО)

Какви са емоциите на една майка на трибуните на Олимпийския стадион в Берлин

Lap.bg

Мирела Демирева донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Състезателката на скок височина завоюва сребро, като това е второ такова отличие за нея от шампионати на Стария континент и със сигурност ще намери място до отличието за второ място от олимпийските игри в Рио де Жанейро в колекцията ѝ.

И докато Мирела тренира за още по-високи скокове и върхове в Холандия, за отличията ѝ внимателно се грижи нейната майка. Преминала през леката атлетика като състезателка, а сега треньорка, емоционалната и вечно усмихната Валя следи със затаен дъх представянето на своята наследничка от трибуните на Олимпийския стадион.

Снимка: bTV

"Такива инфарктни моменти преживяхме всички, но си заслужаваше тази емоция. Много се радвам. Тя признава само първото място! Само веднъж бе прескочила 200 см. Питах я снощи защо пропусна две височини? Тя каза: "Мамо, или скачам за първо място или нищо!". Толкова убедена и сигурна беше!", сподели пред bTV Валя. 

След състезанието Мирела заяви, че е щастлива от постижението си и е доволна от представянето си.

Днес на стадиона ще излезе и последният представител на България на европейското първенство. Слънчевата Ивет Лалова ще бяга на финала на 200 м, а състезанието започва в 21:45 ч. българско време.