на живо

Майката на Пеп Гуардиола почина от COVID-19

От "Манчестър Сити" обявиха тъжната вест в социалните мрежи

Майката на Пеп Гуардиола - Долорс Сала Карио, е починала от коронавирус на 82-годишна възраст.

Тъжната вест съобщиха от "Манчестър Сити" в социалните мрежи. Футболният клуб изпрати съболезнования до семейството на испанския си мениджър.

"Семейството на "Манчестър Сити" е съкрушено да съобщи за смъртта на майката на Пеп - Долорс Сала Карио, в Манреса, Барселона, след като се е заразила с коронавирус. Тя бе на 82 години. Всички, свързани с клуба, изпращат най-сърдечните си съболезнования в това печално време за Пеп, неговото семейство и всички техни приятели.", пишат от английския шампион.

В края на миналия месец испанският специалист се включи в битката с коронавируса, дарявайки 1 млн. евро лични средства на фондация "Анхел Солер Даниел", за да бъдат набавени консумативи в помощ на лекари и медицински сестри в Испания.

Родината на Гуардиола остава една от най-засегнатите от пандемията в Европа. Регистрираните случаи на заразени с COVID-19 в Испания са над 135 000, а починалите - повече от 13 000. В Италия - огнището на коронавируса на Стария континент, има по-малко заразени - около 129 000, но смъртността е по-висока - над 15 500 починали от COVID-19.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: