на живо

Майката на Роналдо разкри, че се бори с раково заболяване

Първоначално Долорес криела от близките си

Getty Images

Майката на Кристиано Роналдо - Долорес Авейро, разкри, че се бори с раково заболяване за втори път в живота си. Пред португалска телевизия тя заяви, че вече е претърпяла операция и в момента ѝ е назначено лечение.

"Бях оперирана в Мадрид, претърпях лъчетерапия и сега се боря за живота си!", заяви тя и добави, че първоначално е крила информацията от семейството и най-близките си.

Долорес е на 64 години и веднъж вече излезе победител в битката с коварната болест. През 2007 г. тя бе оперирана заради открит рак на гърдата. 

Тогава лекарите я увериха, че проблем с другата гърда няма. В знак на благодарност Кристиано Роналдо дари 120 000 евро на центъра, в който майка му се лекуваше и помогна за изграждането на модерна клиника за борба с онкологични заболявания. 

Футболистът на "Ювентус" и майка му винаги са показвали близки отношения. Тя винаги е била до Роналдо при най-големите му успехи и при загубите му. Тъй като не успя да отпразнува заедно с португалеца 34-ия му рожден ден на 5 февруари, тя ще му гостува в Торино през следващите дни.