на живо

Макенроу прати Серина на 700-на позиция при мъжете. Тя му се разсърди

"Имам голямо предимство пред нея", пошегува се тенисист номер 701 Дмитри Турсунов

Getty Images

Носителката на 23 титли от Големия шлем - Серина Уилямс, си почива активно в очакване на първото си дете, но това не я прави по-малко коментирана. Американката не е участвала в турнири от началото на годината и в момента не присъства в ранглистата при жените заради предстоящото щастливо събитие. Легендарният ѝ колега Джон Макенроу обаче ѝ намери място в подреждането при... мъжете.

"Тя без съмнение е най-добрата при жените, но ако играеше при мъжете, щеше да е №700 в света", каза носителят на 7 титли от Големия шлем. След това той добави:

"Това не означава, че не смятам Серина за невероятна тенисистка. Тя е такава и в даден ден би могла да победи някои мъже, защото е невероятно силна психически. Но ако трябваше да играе изцяло в мъжкия тур, това би било съвсем друга история. Може би ще дойде момент, в който тенисистка ще е най-добрата за всички времена при положение, че включим и мъжете в сравнението. Просто не съм го видял все още в нашия спорт или в който и да е друг спорт"

Снимка: Getty Images

Серина не остана безучастна и публикува в "Туитър" отговор на твърдението на Макенроу.

"Скъпи Джон, възхищавам ти се и те уважавам, но те моля, не ме въвличай в изказванията си, които не са базирани на факти. Никога не съм играла срещу играч с „такъв“ ранкинг, нито имам време. Уважавай мен и личното ми пространство, аз се опитвам да си имам бебе. Хубав ден, господине"

В словесната престрелка се включи и номер 701 в света - руснака Дмитри Турсунов. Пред Би Би Си той разкри, че може да победи Серина, тъй като в момента има голямо предимство пред нея - тя е бременна, а той - не.

Снимка: Getty Images

"Никога не съм го чувал да казва нещо глупаво! Вярно е, че тя невероятен играч – експлозивна и мощна, трудолюбива. Но се надявам, че бих могъл да я победя. Не става дума дали си бял или цветнокож. В момента не се намирам в най-добрата си форма, но все пак имам едно голямо предимство пред нея: Серина е бременна, аз не съм!", пошегува се Турсунов, който е намирал място в топ 20 на световния тенис преди години.