на живо

Макгрегър се завърна в октагона, за да загуби

Ирландецът претърпя пето поражение в кариерата си

Getty Images

Дългоочакваното завръщане в октагона на бившия шампион в две различни категории (лека и перо) в смесените бойни изкуства - Конър Макгрегър, не премина по план.

Ирландецът загуби мача си срещу опитния американец Дъстин Порие, след като съперникът му вкара серия от крошета във втория рунд. Срещата беше част от гала вечерта UFC 257 в Абу Даби.

Снимка: Getty Images

За Макгрегър това беше първи мач от година насам. През януари 2020 г. той прати в нокаут Доналд Серони Каубоя, а след това обяви за пореден път, че ще спре със спорта. 

Този път 32-годишният Макгрегър не показа очакваното от феновете. Порие беше доста по-стабилен в мача. Именно американецът започна ударно още в първия рунд и успя да свали противника на пода. Ирландецът отговори с добри крошета. По този начин започна и втория рунд. 

Снимка: Getty Images

Серия ритници на Порие в краката на съперника му си казаха думата. Той продължи с крошета в главата, които сериозно разклатиха Макгрегър. Ирландецът падна на земята безпомощен, а съдията прекрати мача.

Това е пета загуба (от 27 мача) за Макгрегър в професионалната му кариера и трета в престижната верига UFC. През 2018 г. той допусна поражение от Хабиб Нурмагомедов, а през 2016 г. - от Нейт Диас. 

Снимка: Getty Images

След тези два мача сред публиката избухваше напрежение и се стигаше до бой. Този път Макгрегър прие доста по-спокойно поражението и заяви, че не е бил достатъчно подготвен за срещата.

Всъщност това беше втори мач между ирландеца и Порие. В първата среща през 2014 г. Макгрегър победи с нокаут своя съперник. Американецът може да се похвали вече с 27 успеха и 6 загуби.