на живо

Мъките на шампиона „Лестър“ продължават

„Лисиците“ завършиха наравно със „Саутхемптън“ и останаха 12-ти

Двубоят на „Кинг Пауър Стейдиъм“ започна с по-добра игра от страна на гостите от южния бряг. В 15-ата минута се откри добър шанс пред Чарли Остин, който засече центриране от дясно, но ударът му се от отби в левия страничен стълб.

Отговорът на шампионите от „Лестър“ дойде в 30-ата минута. Джейми Варди напредна с топка в крака, навлезе в наказателното поле, но шутира неточно. При добавката пък Ислам Слимани също пропусна да изведе домакините напред. До края на полувремето темпото спадна и положения пред двете врати липсваха.

 

Втората част започна по идентичен начин. „Светците“ взеха контрол върху мач и в 62-ата минута крилото на гостите Нейтън Редмънд се освободи добре от защитата на „Лестър“, но изстрелът му бе блокиран от Шмайхел. Минута по-късно Чарли Остин пробва своя късмет, но отново Шмайхел бе на място и спаси.

В 85-ата минута „Саутхемптън“ пропусна да реши всичко, след като удар на Джеймс Уърд-Прауз премина на сантиметри над напречната греда. В даденото от съдията продължение „лисиците“ също имаха своя шанс да спечелят трите точки, но Леонардо Ульоа бе неточен.

 

Това е 3-ти пореден двубой без успех за тима на Клаудио Раниери, докато гостите от „Саутхемптън“ се намират в серия от 4 мача без допуснат гол във Висшата лига на Англия.