на живо

Малага изненада Барса на "Камп Ноу"

"Каталунците" играха неубедително и загубиха с 0:1

Getty Images

В среща от 24-я кръг на испанската "Ла Лига", Барселона изпусна ценни точки в борбата за титлата с Реал Мадрид, след като загуби от Малага като домакин. Голът за гостите отбеляза Хуанми в 8-та минута след грешка на Даниел Алвеш.

За Барселона стартира триото Меси-Неймар-Суарез, но за първи път от мача с Реал Сосиедад в началото на годината и тримата футболисти не бяха на ниво. За това се погрижи изключително организираната защита на Малага. В атака пък "албиселесте" използваха празните пространства и създадоха няколко прекрасни контраатаки. Все пак в края на двубоя Барса можеше да стигне поне до равенството, но удар на Педро мина на сантиметри от страничната греда.

С тази загуба "каталунците" прекъснаха серията си от 11 поредни победи и дадоха шанс на Реал Мадрид да увеличи преднината си на върха на 4 точки, ако утре "белите" се справят с Елче като гост. Малага пък спечели на "Камп Ноу" за първи път от 1999 година насам.

Следващият мач на Барселона е 1/8 финал в Шампионската Лига срещу Манчестър Сити. Двубоят ще бъде предаван пряко във вторник от 21:45 по bTV Action.