на живо

"Малага" спъна "Барселона" за титлата. Каталунците се оплакаха от съдията (ВИДЕО)

Неймар беше изгонен в 65-та минута. Може да пропусне "Ел Класико"

Getty Images

"Барселона" се отдалечи от титлата в Испания, след като тимът загуби гостуването си на "Малага" с 0:2. Така каталунците останаха на второ място с 3 точки по-малко от лидера "Реал" Мадрид, но и с мач повече седем кръга преди края на шампионата.

Юношата на "Барселона" Сандро Рамирес, който бе пратен в Малага минаото лято, наказа родния си тим и откри резултата в 32-а минута. В самия край Хони затвърди успеха с втори гол за "Малага".

След срещата от щаба на каталунците изразиха остро недоволството си от решенията на рефера Хил Мансано. На пресконференция след двубоя треньорът Луис Енрике заяви, че тимът му е бил ощетен.

Двете ситуации, за които претендиран "синьо-червените" са изгонването на Неймар с втори жълт картон в 65-ата минута и неотсъдена дузпа за "Барса" 12 минути преди края.

Един от голмайсторите на каталунците се прибра по-рано в съблекалнята, след като съдията го предупреди официално за втори път заради фаул в атака. От щаба на тима обаче претендират, че първият картон на Неймар е бил пресилен. Той го получи за... завързване на обувките пред топката.

Нещо повече, бразилецът, за когото това беше първо предсрочно напускане на терена с фланелката на "Барселона" след 181 официални мача, може да пропусне дербито с "Реал" Мадрид, тъй като на път за съблекалнята се обърна към четвъртия рефер и иронично го аплодира. Футболистът на каталунците може да получи по-сурово наказание от предвидения един мач, ако съдийският наблюдател е вписал случая в доклада си.

Претенциите за дузпа на "Барса" също не са безпочвени. Повторения показват, че Сержи Роберто е бил фаулиран в наказателното поле, а Мансано реши да отсъди само пряк свободен удар извън рамките на пеналтерията.