на живо

"Малки страсти" спечели регионалния турнир на Фен Купа в София

Титлата класира победителите на националните финали в Пловдив

bTV

„Малки страсти” спечели регионалния турнир на Фен купа в София. Тимът победи минимално с 1:0 „Унекс” и по този начин се класира за националните финали в Пловдив.

Единственият гол в мача падна през второто полувреме и бе дело на капитана на победителите Владимир Магерски.

"Мачът беше много тежък, особено заради атмосферните условия. Важното е, че показахме характер и успяхме да спечелим.", каза голмайсторът Магерски.

Подгласниците „Унекс“, наред с всички останали награди, получиха и специална грамота за „Най-резултатен отбор“. Те отбелязаха общо 27 гола в 7-те си мача и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кауза на Фен Купа „Дари гол“.

В рамките на инициативата всеки гол, отбелязан в мачовете от турнира, бива отчетен като дарение от 1 лев. Събраните средства ежегодно се инвестират в подобряване на футболната инфраструктура в града на националните шампиони. До момента в сметката на „Дари гол“ има точно 6124 лева. Към тях остава да се добавят попаденията от още 7 квалификационни кръга, 4 регионални полуфинала и националните финали.

Трети в София останаха момчета от „Тяло пречиш ми“, които надвиха след изпълнение на дузпи четвъртите в класирането „Пицария Джовани“.

Тимът на „Академиците“ получи приз за „Най-спортсменски отбор“, след като регистрира най-малко нарушения по време на мачовете си.

Котешките рефлекси на Иван Андонов от „Малки страсти“ му донесоха титлата „Най-добър вратар“, а нападателят на „Тяло пречиш ми“ Радослав Филипов беше обявен за „Най-атрактивен състезател“.

Фен Купа продължава следващия уикенд на стадион „Огоста“ в Монтана.