на живо

Малко не достигна на сензацията Исландия за първа победа на европейското

След изненадващата точка срещу Португалия, дебютантът завърши наравно и срещу Унгария.

Getty Images

Дебютантът на европейски първенства Исландия завърши наравно 1:1 с Унгария във втория си мач от шеста група.

Исландците изпуснаха победата в 88-ата минута. В опит да изчисти топката от наказателното поле Саеварсон си отбеляза автогол.

Северната страна поведе в резултата в 39-ата минута след гол от дузпа на Сигурдсон.

 

Снимка: Getty Images

Началото на мача бе равностойно, битката между двата тима бе предимно в средата на терена.

Първата голова възможност бе за Исландия. В 10-ата минута Йон Бьодварсон пропусна да се разпише от близко разстояние.

„Маджарите” реагираха моментално, но атаката им по лявото крило не даде резултат.

Постепенно тимът на Унгария започна да владее повече топката и да налага своето темпо на игра.

Исландците приехa спокойно играта в половината си, изчаквайки своя момент. В 31-ата минута Йохан Гудмундсон излезе сам срещу 40-годишния Габор Кирай, но вратарят изби с крак.

В 38-ата минута Исландия получи правото да изпълни дузпа. Реферът отсъди наказателен удар, след като Кирай, паднал на тревата, препъна Гунарсон.

Снимка: Getty Images

Сигурдсон бе непоколебим от бялата точка - 1:0 в полза на Исландия. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.

Веднага след подновяването на играта унгарците се втурнаха в атака, за да изравнят. Но макар „маджарите” да владееха топката повече, нападателите на тима не успяваха да си вкарат положенията.

В 64-ата минута унгарците пропуснаха отлична възможност за гол. Защитник на Исландия се намеси решително в последния момент.

Натискът на губещите в резултата се засили. В 66-ата минута Джуджак пробва да отбележи, но вратарят спаси удара му.

В 72-ата минута Халдорсон допусна груба грешка, която за малко да бъде наказана с изравнителен гол.

В 76-ата минута „маджарите”  получиха поредна голова възможност, но изпълнение от пряк свободен удар на Джуджак попадна точно в ръцете на вратаря.

С наближаването на края на срещата, унгарците се хвърлиха още по-смело в  атака, но отново безрезултатно … до 88-ата минута. Саеварсон, в опит да избие топката, си отбеляза автогол и резултатът в мача бе изравнен- 1:1.

В добавено време на двубоя северната страна получи шанс да спечели мача, но Сигурдсон и влезлият като резерва Гудьонсен не успяха да се възползват от създалата се ситуация.

Снимка: Getty Images

По този начин преди мача между фаворита в групата Португалия и Австрия, Унгария води в класирането с 4 точки, следвана от Исландия с 2.

Преди началото на срещата унгарските фенове създадоха безредици по трибуните, което наложи намесата на полицаи и стюарди.