на живо

"Малмьо" ликува срещу "Копенхаген", и двата отбора се класираха за елиминациите (ВИДЕО)

Шведският тим е на 1/16-финал в Лига Европа за втори пореден сезон

БГНЕС

"Малмьо" спечели скандинавското дерби като гост на "Копенхаген" с 1:0 в решителен мач от втора група на Лига Европа. Вторият от наскоро приключилия шведски шампионат спечели срещата с малко по-активни действия в нападение, стигайки до победен гол в 77-ата минута, когато Сотириос Папаянопулос прати топката във вратата на своя отбор.

Първият успех на "Малмьо" при гостуване в Лига Европа от година насам осигури на състава първото място в крайното класиране. А каузата на "Копенхаген" бе подпомогната чувствително от швейцарския "Лугано", който удържа 1:1 при гостуването на "Динамо" Киев. Украинците се нуждаеха от задължителна победа, за да изместят един от двата скандинавски отбора от първите две позиции, но изостанаха през първата част, а канонадата от удари даде резултат едва в последните секунди на срещата.

Снимка: БГНЕС

Датският шампион се завръща в елиминациите на турнира, където за последно игра в началото на 2018 година. "Малмьо" за втори път в последните 35 години продължава в пролетната фаза на европейски турнир, след като през миналия сезон бе отстранен от "Челси" на 1/16-финалите в надпреварата.

Срещата на стадион "Паркен" между регионалните съперници бе изпълнена с множесто тежки сблъсъци, довели до общо осем жълти картона, показани от съдията Давиде Маса. Качествените отигравания с топката бяха малко, но въпреки това такива показа легендата Маркус Розенберг. На 37 години нападателят изигра последния мач в професионалната си кариера, намерила подобаващ завършек с триумфа в столицата на Дания. Розенберг, който е родом от Малмьо и юноша на клуба, се оттегля с 226 мача за отбора и 98 гола. За националния тим на Швеция Розенберг отбеляза 7 попадения в 30 срещи.

Тагове: