на живо

"Малмьо" на пътя на "Лудогорец" преди групите на Шампионската лига

Шведският тим отстрани фаворита "Рейнджърс" в третия квалификационен кръг

Футболният шампион на България "Лудогорец" ще се изправи срещу шведския "Малмьо" в мач от плейофите за участие в груповата фаза на Шампионската лига.

След като драматичен мач в Разград прати "орлите" в последната фаза преди заветните четворки, "Малмьо" също трепери до последно. Шведският тим успя да победи фаворита в двойката - шотландския "Рейнджърс" с 2:1 и във втория мач. При това тимът игра с човек по-малко цяло полувреме заради червения картон на Бонке Инъсънт. 

24-кратният шампион на Швеция удържа преднината си и ще се опита да се завърне в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир. За последно бившият тим на Златан Ибрахимович игра в четворките на Шампионска лига през сезон 2015/2016. Тогава постигна 1 победа срещу "Шахтьор" Донецк.

Най-големият успех на "Малмьо" е достигането до финал на Купата на европейските шампиони (предшественика на Шампионска лига) през далечната 1979 г. Тогава тимът губи от "Нотингам Форест".

Всъщност дебютът на шведския тим в европейските клубни турнири е срещу български отбор. През кампания 1964/1965 "Малмьо" се изправя срещу "Локомотив" София в турнира за КЕШ. Столичните "железничари" побеждават у дома с 8:3, а в реванша губят само с 0:2 и продължават напред в надпреварата.

Мачовете между "Малмьо" и "Лудогорец" са на 18 август, когато "орлите" гостуват, и на 24 август в Разград.