на живо

Мама и бебе на олимпийска квалификация: Американка участва в седмобоя бременна

Линдзи Флаш изуми света със смелото си решение

Олимпийските игри са мечтата на всеки спортист! А битката за място на най-престижния форум е тежка! Още по-сложно е, ако си бременна в 18-та седмица! Но пък това щастливо предстоящо събитие не трябва да пречи на спортните постижения. 

Поне в това вярва Линдзи Флаш. Тя се състезава в седмобоя и дори коремчето не ѝ попречи да вземе участие в квалификацията за олимпийските игри в Юджийн, Орегон.

Линдзи не пропусна нито една от дисциплините - 100 м с препятствия, висок скок, 200 м, дълъг скок, тласкане на гюле, хвърляне на копие и 800 м.

Заради високите температури тя стартира на 800 м, но се отказа след няколко метра. Постиженията ѝ бяха далеч от най-добрите, но все пак бъдещата майка завърши на 15-то място в конкуренцията на 18 участнички в квалификацията.

"Трудно ми беше, защото не съм във формата, в която бях преди 18 месеца. В началото на бременността беше тежко. През първите 3 месеца ми се гадеше и това повлия на тренировките ми. Ако квалификацията беше преди 3 седмици, едва ли щях да участвам. Но сега съм по-добре и успях да тренирам на ниво, за да съм в прилична форма", заяви Флаш пред "Спортс Яху". 

Линдзи е доволна от участието си в квалификацията. Тя никога не е била сред най-добрите в седмобоя в САЩ, въпреки че два пъти е била част от втория тим на САЩ, който се подготвя за олимпийски игри.

Лекоатлетката наскоро вдигна сватба със своя любим Ранди, а детето ще бъде първо и за двамата. 

Тя попада в компанията на малцината спортистки, осмелили се да участват в тежки надпревари, докато са бременни. Един от примерите е бившата номер 1 в света на тениса Серина Уилямс, която през 2017 г. спечели Откритото първенство на Австралия, докато беше бременна с дъщеря си Олимпия.