на живо

"Манчестър Юнайтед" крачи уверено към 1/8-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)

"Червените дяволи" отново победиха "Бенфика"

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" победи с 2:0 "Бенфика" в мач от групите на Шампионска лига и вече е само на точка от класиране за директните елиминации. "Червените дяволи" продължават да не познават вкуса на загубата от началото на турнира.

18-годишният вратар на "Бенфика" Миле Свилар, който сгреши фатално преди две седмици, отново се превърна в грешник, след като си отбеляза автогол в края на първото полувреме. След удар на Неманя Матич топката срещна дясната греда и рикошира в гърба на белгийския страж за 1:0.

Преди това, в 15-ата минута Свилар спаси дузпа, изпълнена от Марсиал. 

В 59-ата минута и Давид де Хеа трябваше да се намесва решително след удар на Гонсалвеш, а 7 минути по-късно Хименес уцели греда. 

В 77-ата минута домакините получиха правото да изпълнят втора дузпа за нарушение срещу току-що появилия се в игра Рашфорд. Дейли Блинд не се разколеба и оформи крайното 2:0.

Така "червените дяволи" събраха 12 точки и се нуждаят от още само една, за да намерят място в елиминациите на Шампионската лига. "Бенфика" остава на последната позиция в групата без нито една спечелена точка.