на живо

"Манчестър Юнайтед" поевтиня с 300 млн. паунда за една нощ

Акциите на клуба се търгуват на рекордно ниска цена

"Манчестър Юнайтед" понесе тежък финансов удар. В рамките само на една нощ клубът поевтиня с 300 млн. паунда на стоковата борса в Ню Йорк. Цената на акция в 20-кратния шампион на Англия падна до най-ниската си стойност от октомври 2017 г. насам - от 15,58 до 14,22 паунда.

Въпреки огромния спад, ръководството на "Юнайтед" не е притеснено от ситуацията. Собствениците - семейство Глейзър, отдават поевтиняването по-скоро на пазара, а не толкова на слабите резултати.

"Манчестър Юнайтед" заема осмото място във временното класиране на Висшата лига, при 12 изиграни кръга. "Червените дяволи" са загубили половината си шампионатни мачове от началото на сезона, а последното им поражение бе особено болезнено. Тимът на Жозе Моуриньо бе надигран тотално от градския си съперник "Манчестър Сити" за крайното 1:3.

В същото време в "Юнайтед" плащат с 10% повече за заплати в сравнение с края на миналия сезон. За последните три месеца клубът изплаща 77 млн. паунда - увеличение със 7,1 млн. паунда спрямо предходния тримесечен период. Това означава, че през настоящата кампания Специалния и селекцията му ще заработят около 308 млн. паунда.

Приходите на клуба пък са спаднали, но това се дължи по-скоро на съкратената предсезонна подготовка заради световното първенство.

"Финансовата ни мощ позволява да привличаме и задържаме топ играчи, както и да правим солидни инвестиции в школата си. Всичко това, за да сме толкова успешни, колкото феновете ни искат... Имаме дългосрочен план за развитие.", заяви изпълнителният директор на "Юнайтед" Ед Уудуърд.

Междувременно от клуба обявиха, че ще прекарат голяма част от идното лято в Австралия. Засега са потвърдени две контролни срещи - с "Лийдс" и "Пърт Глори".

Тагове:

@